Elektroterapi : :  Rehabilitering

Rehabilitering – EMS- träning helt utan belastning på leder

 

EMS- träningen, det vill säga muskeltillväxten genom elektrisk muskelstimulering, är inte bara lämplig för idrottsmän den använts också inom rehabilitering.

Ingen behöver oroa sig för EMS- metoden, elektrisk muskelstimulering används till och med i rymdfarten eller bättre sagt tekniken kommer dels därifrån. NASA använder EMS för sina astronauter så att dessa kan träna sina muskler i rymden utan att behöva anstränga sig.

Hör man ordet rehabilitering idag tror man förstås i första hand att det gäller idrottare. När en idrottare har skadat sig och inte kan träna på flera veckor med vanlig träning, brukar dessa anväda EMS- träning för att träna sina muskler och återhämta sig. Idag används denna metod till alla som har skadat sig, i rehabliteringssyfte av många fysioterapeuter runt om i världen för metoden är effektiv och säker.

 
 

Effektiv träning utan tunga vikter
Elektrisk muskelträning eller EMS är ett milt alternativ till konventionell styrketräning inom rehabiliteringen. Dessutom kan EMS- träningen även användas när man ligger eller sitter ner. Med hjälp av denna metod kan man träna specifika muskler utan belastning på leder och ligament. EMS brukar användas efter skada, fraktur eller operation för det är ett säkert och effektivt sätt att aktivera och träna muskler på som har blivit försvagad. Precis som vid vanlig läkning behöver det skadade området en ordentlig genomblödning för att förhindra inflammation. Genom EMS når syrerikt och näringsrikt blod fram och hjälper till vid bildandet av nya celler.

En metod med många positiva effekter
EMS- träning är lämplig att användas på patienter t.ex. med fetma, benskörhet, inkontinens, för personer med brutna ben eller trasiga ligament, orörliga patienter som inte kan påbörja en koventionell träning och mycket mer.

 

            TRIMFORM PROFESSIONAL 32
                          Ny klinikapparat med 32 behandlingspunkter

 

Kontakta oss
Trimform Europe AB
Anders väg 3
31168 Slöinge
072 721 08 06
info@trimform.se

Hjälp & Information 
>> Företaget

>> Referenser
>> Kundvillkor
>> Delbetalning
>> Vanliga frågor

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av rabattkoder, erbjudanden och tips helt utan kostnad.