Bygger muskler med EMS

Om EMS

Med EMS kan du stärka dina muskler hemma, på jobbet eller på semestern. Den elektriska muskelstimuleringen med en Trimform- apparat gör att det blir sant. EMS kan stödja muskeluppbyggnad och hjälpa till att lindra ryggsmärtor och andra muskel relaterade smärtor. 


Med Trimform kan du träna enskilda muskler och muskelgrupper med en fritt valbar belastning, eftersom dina leder inte blir belastade för du klara dig utan vikter. Det finns en anledning till att man hitta EMS träning i många professionella sporter. Många professionella idrottare använder EMS som en komplettering till sin vanliga träning. De olika tränings programmen för en Trimform-apparat hjälper dig att bygga upp och stärkar dina muskler i alla delar av kroppen. Med Trimform kan du också behandla celluliter. Om man äter en balanserad kost och gör sport och även använder Trimform kan man dra åt bindväven och motverka celluliter. Du kan ställa in din träning helt individuellt med Trimform, beroende på de besvär du har eller de mål du vill uppnå. Här finns några exempel på EMS behandlingar med Trimform. 

Hur fungerar EMS

EMS (Elektrisk Muskelstimulering) fungerar på följande vis: Via elektroder som man fäster på den aktuella muskeln skickar man elektriska impulser från en Trimform- apparat via huden till dina nervfibrer och på så sätt skapar muskelsammandragningar. Det efterliknar det sätt som normala muskelsammandragningar sker på, dvs genom att ditt centrala nervsystem skickar elektriska signaler till musklerna. Den elektriska impulsen aktiverar och kontraherar muskeln och fungerar därmed som en booster av kroppens egna princip.


EMS kan med regelbunden användning, inte bara positivt påverka den allmänna fitness prestanda utan även stärka muskulaturen specifikt. Hos 8 av 10 personer är för svaga muskler en orsak till ryggsmärta. Med regelbunden EMS- träning med Trimform kan man t.ex. en försvagad ryggmuskulatur tränas upp och muskulära obalanser kan elimineras.

Vad är det för kostnader för EMS-träning i studion jämfört med att träna hemma med Trimform?

EMS-träning i ett studio är relativ dyrt och kan jämföras med priser för en personlig tränare, eftersom en tränare är vid din sida under ditt träningspass som stöd och det kostar pengar. För elektrisk muskelstimulering i ett studio måste man räkna med cirka 350 kr per tränings enhet, beroende vilket avtal man har. Om man kör en träningsenhet per vecka i ett studio under 1 helt år kostar det cirka 16800 kr. Ems-träningen hemma är billigare än träning i ett studio. För EMS-träningen hemma finns det en engångs kostnad för en TENS och EMS-apparat från Trimform. Kostnaden för en Trimform-apparat är från 9995 kr beroende vilket modell man väljer använder man apparaten under ett år så kostar en träningsenhet cirka 208kr.

© 2022 Trimform. Trimform® är ett registrerat varumärke. Andra varumärken som nämns på sidan tillhör respektive varumärkes ägare.