Elektroterapi : : Historia om Elektroterapi

Historia om Elektroterapi

Metoden att använda elektricitet som smärtlindring vid vissa sjukdomstillstånd beskrevs första gången av en romersk läkare år 46. Han hävdade att man med hjälp av den elektriska fisken darr-rockan kunde få hjälp mot olika åkommor som reumatism, gikt och andra besvär. I den elektriska urladdningen hos en fullvuxen darr-rocka kan spänningen uppgå till 200 volt, medan själva strömstyrkan endast är några få milliampere. Ännu äldre är egyptiska väggristningar som visar att man använde darrmalar som smärtlindring vid huvudvärk.

Det som beskrivs i dessa tidiga källor kallas idag för Transkutan Elektrisk Nervstimulering eller TENS, vilket innebär att man med hjälp av korta elektriska stötar tillför impulser som aktiverar de grova nervtråderna vilket i sin tur hämmar informationsflödet till ryggmärgen och smärtupplevelsen lindras.

Elektroterapi har använts och varit en erkänd behandlingsmetod i mer än 100 år. Det betraktas världen över som en av de mest effektiva och positiva behandlingsmetoder till behandling av olika smärtor och muskelrelaterade sjukdomar. Idag används elektroterapi både inom den vanliga sjukvården och av alternativa behandlare, framför allt av olika slags fysioterapeuter vid behandling av problem i rörelseapparaten såsom muskelsträckningar, smärta, skönhetsbehandlingar och wellness m m.

Kontakta oss
Trimform Europe AB
Anders väg 3
31168 Slöinge
072 721 08 06
info@trimform.se

Hjälp & Information 
>> Företaget

>> Referenser
>> Kundvillkor
>> Delbetalning
>> Vanliga frågor

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av rabattkoder, erbjudanden och tips helt utan kostnad.